[ Sakal Ekimi ]

Hakkında

Sakal ekimi operasyonu , kişinin sakal ve bıyık bölgesinde hiç çıkmamış ya da daha sonrasında travma, kesi gibi sebeplerle olan sakalların kaybı ile gelişen alanlara mikro FUE yöntemi ile başın arkasında bulunan donör bölgesinden ya da sakalın yoğun bulunduğu çene altı kısmından alınan greftlerin nakledilmesidir. Lokal anestezi ile gerçekleştirilen ve yaklaşık 8 saat süren operasyon lokal anestezi uygulandıktan sonra acısızdır.

Tek uygulama ile başarılı sonuçlar alınma oranı yüksektir. Bazı kişilerde ikinci bir operasyon gerekli olabilir. Günümüz dünyasında erkekler için önemli bir dış görünüş kriteri olan sakal, berberler tarafından ekim yapılmamış değişik modeller verilerek düzeltilmeye çalışılmaktadır. Sakal ekiminin avantajlarından birisi, sakalı şekillendirme sakal ekiminin planlama aşamasında yapılacağı için, kişinin yüzüne uygun model birlikte seçilir, bu planlama dahilinde kişiye sakal ekimi yapılır ve ömür boyu kullanabilir.

[ Sakal Ekiminde ]

Sıkça Sorulan Sorular

Sakal Ekiminin Avantajları Nelerdir ?

Sakal ekimi ile kişi gür ve doğal görünümlü bir sakala sahip olabilir.
Operasyon sonrasında kişi sakalını dilediği şekilde tıraş edebilir ve şekillendirebilir.
Sakal ekimi planlaması kişinin yüz tipine uygun olarak, estetik bir görünüm sağlamak üzere gerçekleştirilir.
Kişi sahip olmak istediği sakal tipini seçebilme özgürlüğüne sahiptir.
Favorilerin de saç /sakal ekimi ile şekillendirilmesi mümkündür.

Sakal Ekimi Kimlere Yapılabilir ?

Sakal ekimi hiç sakal çıkmamış, sakallarının seyrekliğinden yana şikayeti olan ya da sonrasında bir yaralanma nedeni ile bir bölgede sakallarını kaybetmiş kişilere uygulanabilir. Yara ve yanık izlerinin kapatılmasında da etkilidir. Kişinin Sakal ektirmek için 22 yaşına kadar beklenmesi önerilir. Hormonal rahatsızlık yaşayan ya da kalp ve şeker hastalıklarına sahip kişilerde sakal ekimi yapılıp yapılamayacağına doktor muayenesinin ardından karar verilebilir.

Sakal Ekiminde Hangi Yöntemler Kullanılır ?

Sakal ekiminde alım işlemi mikro FUE yöntemi ile yapılır. Ancak DHI yöntemi ile sakal ekimi yapılır.

Sakal Ekiminde Nereden Alım Yapılır ?

Sakal ekimi , ekilecek saçlar mikro FUE yöntemi ile kişinin kafa arkasından ya da hastanın durumuna göre sakalın yoğun bulunduğu boyun ve çene kemiklerinin etrafından alınır.

Ekimden Sonra Sakallarım Dökülür Mü ?

Sakal ekimi ya da herhangi bir saç ekiminde, ekilen köklerin dökülmesi normal şartlarda beklenmez. Ancak amatör kişiler tarafından yapılan operasyonlarda güvenli donör alan dışından alınan ve testesterona duyarlı kökler, kişinin saç dökülmesi varsa ileride dökülme görülebilir. Ama işini doğru ve layığıyla yapan kliniklerin yapmış oldukları sakal ekimi , güzel ve optimum sonuç verecektir.

Sakal Ekimi İçin Kaç Kök ( Graft ) Gerekli ?

Sakal ekimi için graft hesaplaması hastadan hastaya değişmekle birlikte, yüz tipi, halihazırda olan sakal durumu, hastanın isteği, ve sakal stiline göre değişecektir. Kliniğimizde operasyon öncesi, ekilecek alan hesaplanarak, kişiden alınacak saçın ince ve kalınlığına göre optimum sonucu alabilmesi için gerekli yoğunluk hesabı yapılır ve hastanın güvenli donör bölgesinden bu graft sayısı, sakal ekimi niteliğine uygun olarak alınacaktır.

[ Sakal Ekiminde ]

Süreç Nasıl işliyor ?

  • 01
    Ön Görüşme
  • 02
    Operasyon
  • 03
    Operasyon Sonrası
  • 04
    Kontrol & Destek
Ilk konsültasyonda sakal durumunuz dikkatlice değerlendirilir. Hangi tekniklerin kullanılacağı, operasyonun nasıl uygulanacağı ve nasıl sonuçların beklendiği konusunda size bilgi verilir.
Sakal ekimi ve bıyık ekimi sonrasında gözle görülür büyük bir yara izi kalmaz ve iyileşme süreci oldukça hızlıdır. Ciltte kızarma, şişlik ve kuruluk gibi geçici belirtiler ortaya çıkabilir fakat bu belirtiler birkaç gün içinde tamamen ortadan kalkar.
Saç ekiminden farklı olarak ekili alan yüz olması ve yüzün daha hassas olmasından ötürü, yüzde ilk 2-3 gün şişkinlik olabilir. Ancak hastanın süreç sonrasında önerilere uyması, ilaç kullanımı ve buz uygulamalarıyla bu semptomlar minimal düzeye indirgenmektedir. Takip edilen hastalarda genel olarak operasyon sonrası ağrı pek karşılaşılan bir durum değildir. Operasyonda yüze işlem yapıldığı için uyku pozisyonu en dikkat edilmesi gereken durumlardan bir diğeridir, hastanın uygun pozisyonda yatması ve ekili greftlere zarar vermemesi gerekir. Viva clinic'de bunun için gerekli olan bilgiler sakal ekimi operasyonu  sonrası hastalarla paylaşılmaktadır.
Operasyon sonrasında kişinin işe dönüşü 1 haftayı bulabilmektedir. Medikal ve tıbbi anlamda 2-3 gün sonra da dönmesiyle ilgili bir sorun olmasa da, hastanın görünüşünden dolayı çekincesinin olması, ve meraklı gözlerden ve sorulardan  uzak kalması açısından,  en az 1 hafta sonrasına planlama yapmasını öneririz. Bu dönemde cilt iyileşmiş,  sakallar çıkmış ve şekillenmiş, şişkinlik inmiş ve kızarıklık azalmış olacaktır. 2-3.Haftaya kadar süreç hastayı memnun eden, etraftan olumlu geri dönüş duyan ve yaptırmakla doğru karar verdiği bir dönem olacaktır. Ancak bu dönem sonrası belli bir süreliğine sakal ekimi yapılan bölgede, ekilen saç kökleri geçici bir dönemlisine dökülme periyoduna girecektir. Hastalar bu dönemde ekilen sakal köklerinin %50-80’nine kadar kayıp yaşayabilirler. Ancak 3. Ve 4. Ay itibariyle bu ekilen saçlar tekrardan çıkmaya ve uzamaya başlayacaktır.