[ Kaş Ekimi ]

Hakkında

Kaş ekimi sırasında tıpkı saç ekimi operasyonlarında olduğu gibi özel uçlu kalemler kullanılır. Bir milimetreden daha küçük çapa sahip olan bu medikal kalemler aracılığıyla donör bölgeden kıl kökleri alınarak kaş çevresine eklenir.

Operasyon öncesinde, donör olarak kullanılacak olan bölgede gerekli incelemelerin doğru şekilde yapılması oldukça önemlidir. Kıl köklerinin kaşta kullanılmaya uygun olması, doğal bir görünüm elde edilmesi için anahtar niteliğindedir. Bu nedenle, operasyon öncesinden başlayarak, her noktada işini en iyi şekilde yapan, tecrübeli bir ekip ile çalışmak gerekir.

Kaş ekimi işlemi sırasında FUE ve DHI yöntemleri kullanılabilir. Kullanılacak olan yöntemin hangisinin sizin için en uygun olduğu konsültasyon ve analiz sonucu belirlenir. Kaş için kaç grief kullanılacağı, kıl köklerinin yapısı ve ekim yapılacak olan bölgenin seyrekliği yöntem üzerinde etkilidir.

Bu operasyon sırasında da tıpkı saç ekiminde olduğu gibi dikkatli bir işlem gereklidir. Kıl köklerinin hasar almaması, doğru çıkış yönünde yerleştirilmesi ve buna benzer faktörler operasyonun başarısını sağlar. 

 

[ Kaş Ekiminde ]

Sıkça Sorulan Sorular

Kaş Ekimi Operasyonu Ne Kadar Sürer?

Kaş ekimi operasyonu öncesinde mutlaka konsültasyon ve gerekli analizler yapılmalıdır. Bu analizler sonucunda donör olarak kullanılacak bölge belirlenir ve greft sayısı hesaplanır.

Donör bölgesinden alınan greftler anlık olarak ekim yapılacak alana yerleştirilir. Bu işlemin ne kadar süreceği tamamen greft sayısına bağlı olarak değişir. Eğer ekim yapılacak olan bölgede az sayıda grefte ihtiyaç duyuluyorsa işlem çok daha kısa sürecektir.

Kaş ekimi ortalama olarak iki ile üç saat arasında tamamlanan bir işlemdir. Operasyon sırasında hastaya lokal anestezi uygulanır. Hasta işlem sonrasında hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Ancak, lokal anestezi sebebi ile hastanın operasyona bir refakatçi ile birlikte gelmesi tavsiye edilmektedir. 

Kaş Ekimi Sonrasında Kaşıntı Ne Zaman Geçer ?

Kıl köklerinin, kaş bölgesi gibi hassas bir alana aktarılması sonucunda vücut doğal bir tepki olarak kaşıntı yaratmaktadır. Kaşıntı, kıl kökü aktarımının sonucu olarak ortaya çıkar ve herhangi bir zararı bulunmaz. 

Greft kanallarının tam olarak oturması ve gerekli olan doğal fonksiyonlarına ulaşması ile birlikte kaşıntı hissi geçecektir. Bu süreç ortalama olarak iki hafta alır. İki hafta içerisinde kaşıntı azalır ve büyük ölçüde kaybolur.

Operasyon sonrasında yalnızca ekim yapılan bölgede değil donör olarak kullanılan alanda da kaşıntı görülebilmektedir. Bu durum yine kıl köklerinin değişim yaşaması ile alakalı, olağan bir sonuçtur. Herhangi bir tehlike veya zarar barındırmaz. Yine aynı şekilde, oluşabilecek kabuklanmalara dokunmaktan kaçınmanız ve mümkün olduğu kadar az temas etmeniz önerilmektedir.

Kaş Ekimi Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyim ?

Kaş ekimi yapıldıktan sonra belli bir süre boyunca su ile temastan kaçınmanız gereklidir. Kıl köklerinin tam olarak yerleşmeden su ile temas etmesi veya sürtünme ile strese girmesi dökülmelere neden olabilir. Tıpkı saç ekiminde olduğu gibi, bu işlem sonrasında da boğazlı kazak gibi kıyafetler yerine gömlek tercih etmeniz tavsiye edilir.

Bu operasyon sonrasında kimi zaman şişlikler ve ödemler ortaya çıkabilmektedir. Bu durum geçici olduğu gibi ilk birkaç günden sonra fark edilemeyecek kadar azalacaktır. Ortalama olarak bir hafta gibi bir sürede operasyona dair izler büyük ölçüde kaybolur.